Aki keres, az talál...

2010. október 19., kedd

Pro novum Kiadó



A novum Kiadóról keringő negatív vélekedés, vagy a személyemre szóló szerencsém a kiadóval, megér egy bővebb gondolatmenetet:



Az irodalom iparszerűsége többnyire rejtve marad az olvasók előtt.

Mi várható el a kiadótól? Valósítsa meg a könyvformát, és tegye lehetővé a forgalomképességet. A novum Kiadó erre alkalmas. Ki az, aki ezt elvitatja tőle?

Mi várható el az írótól? Az író társadalmi tudatformálást művel, a megíráson kívül befektet és népszerűsít. A piackapitalizmusban már nem veszik meg a kéziratát, a könyvgyártáshoz elő kell teremtenie a pénzt. A Harmóniakert c. könyvben magánszemélyek pénze fekszik, még csak nem is az állam, vagy a szponzor pénze, hanem azoké, akik bennem kifejezőerőt látnak, az önmagukban is szükséget szenvedő emberek pénze.

Mi várható el az olvasótól? Közvetlen befolyást nem lehet az olvasóra gyakorolni, de kérdéseire lehet válaszolni: hogyan küzdjön meg anyagi-szellemi problémáival az irodalom révén? A szólás befolyásolja a személy gondolkodását, érzelemvilágát, akaratát, miért ne lenne irodalom a TV, Rádió, Film, Zenekar, Internet stb., csak nem gondolnánk, hogy szótalan eszközök volnának? A szó igazán közkeletű kifejezésforma korunkban, aki uralja, hatalomra tesz szert a magán- és közéletben egyaránt.

Mikor várható el a siker? Amikor minden együtt van, a bölcs szerint a sikerhez a szerénység vezet. Egy olyan folyamatról beszélek, amelyben egy tipikus közösség nyilvánul meg, tehát a közösség általános fogalmában a közösségek tízezreit látom, s ezek egyike a siker hordozója.

Az Internet nem réteg? A Harmóniakert c. könyv versei teljes egészében olvashatók a www.harmoniakert.hu honlapomon, keresőstatisztikája szintén, mégis lebecsülést kapok sokadszor a nagybecsű környezetemben, akik nem fogják fel annak érdemét, hogy az Internetfórum reagál, élőszerű: tartalom-motivált. Abban bízom, hogy az online-világ testet ölt a Harmóniakert könyvben is, ha nem, az sem olyan nagy baj, hiszen a hozzá vezető út sem volt érdemtelen.

Lehet, hogy a fentiek alapján sem tulajdonít nekem igazságot a Kedves Olvasó. De most itt állok, sokszorosan több mint voltam tíz vagy húsz éve, zajlik bennem az élet egésze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése